Nakskov BKs historie

Nakskov BKs historie

Sommeren 1919 rejste en del unge mennesker fra Nakskov jævnligt til Maribo, for at træne brydning og boksning i klubben Olympia. Det var nemlig ikke muligt at dyrke disse sportsgrene i Nakskov på daværende tidspunkt.

En aften ved en folkekoncert i Svinglen mødtes en del af disse bokse- og bryde interesserede unge mænd, og de blev enige om at starte en Idrætsforening, som bl.a. skulle have de nævnte sportsgrene på deres program.

Den nye forening kom til at hedde Nakskov Idræts Klub og den stiftende generalforsamling blev afholdt den 7. Oktober 1919. Under generalforsamlingen enedes man om at begynde med, brydning, boksning og vægtløftning og i foråret 1920 atletik (løb, spring og kast)

Atletikfolkene skilte sig ud fra Nakskov Idræts Klub i 1925 og stiftede den 22. Oktober Nakskov Idrætsforening.

Da atletikfolkene havde skilt sig ud, døbte man Nakskov Idrætsklub om til Nakskov Athletklub.

Men i 1933 opstod der en del uenigheder mellem bokserne og bryderne og Bokseklubben Ørnen så således dagens lys. Herefter havde Nakskov Athletklub kun brydning og vægtløftning på sit program.

Navnet Nakskov Athletklub beholdt klubben således i 63 år hvorefter det på en generalforsamling i 1996, blev besluttet at omdøbe klubben til Nakskov Brydeklub, idet der ikke i mange mange år havde været nogen aktive vægtløftere i klubben.